Alribru zijn mijn voorste letters uit mijn volledige naam : Alexander Richard Bruinsma. Deze manier van naamgeving heb ik van mijn collega Jeanne die het ook zo gebruikt. Het geeft wat persoonlijks en bovendien wist ik niet zozeer een treffende naam te verzinnen wat precies het hele plaatje pakt. De Alribru-methode is niet zozeer een healingmethode maar het is veel meer. Met de Alribru-methode heb je namelijk de beschikking over alle positieve energieën uit de kosmos. Het klinkt voor veel mensen die met energie werken heel vreemd in de oren. Welke energie je ook wilt gebruiken, het kan. De kosmische ervaring van jezelf en je eigen spirituele ontwikkeling bepalen de mate hoever je hiermee door kan gaan. Maar in principe kan iedereen hier heel ver mee komen.

In het kort luid de Alribru-methode als volgt :  Definieer - Creëer en Gebruik de energie. In enkele seconden kan je zo iemand de juiste energie geven wat die persoon nodig heeft. Klinkt allemaal geweldig maar je moet het zelf meemaken om het te geloven. De kosmos kent vele miljoenen energieeen en jij bent degene die de energie creëert voor datgene wat nodig is. Het is er en je mag het gebruiken. De energie is er voor iedereen en niet exclusief zoals sommigen hiermee bezig zijn. Deze methode betekent ook vrijheid en jij bepaalt welke kant je opgaat. Deze methode kent vele mogelijkheden en je hoeft niet alles te beheersen om hierin verder te groeien.

Kan je ieder ziekte genezen ? Nee, dat niet. Ondanks de vele mogelijkheden zijn wij als mens ook gebonden aan universele regels en ook de methode kan daar niet omheen. Je kan niet voor God spelen ondanks de krachtige energieën en het potentieel wat mogelijk is. Karma en de eigen wil worden altijd gerespecteerd en gaan boven alles. Ook de levenslessen gaan voor en als iemand gaat overlijden omdat het gepland is volgens kosmische wetten, dan gebeurt het ook. Ook als Alribru-Exchanger zoals we een beoefenaar van de Alribru-methode noemen, kan niet om deze regels heen en zal deze ook moeten respecteren, het hoort bij het leven.
Maar met deze methode is veel mogelijk en mag je ook kleine resultaten als wonderen bestempelen. Je hebt meer mogelijkheden en je eigen inzichten, creativiteit en improvisatievermogen bepalen tenslotte hoeveel je mag bereiken in dit energiewerk. Ben je eenmaal met deze methode in aanraking gekomen dan zullen er ook veranderingen optreden en zal je steeds momenten kennen waarbij je deze methode gaat gebruiken. Zo is het eenmaal bestemd.

Je werkt met de kosmische energieeen, zuiver en krachtig. Je bent als Alribru-Exchanger geen tussenpersoon, je laat het gebeuren. Daarom kent deze methode ook geen inwijdingen of afstemmingen, want niemand kan op alle energieën afgestemd worden. Omdat je geen tussenpersoon bent zoals veel andere systemen, blijft de energie zuiver en krachtig en ben jij de regisseur van het hele energiegebeuren. De Alribru-methode is een ander en unieke manier van healen en pas meer in deze spirituele tijd waarin we leren om onze grenzen te verleggen en ons in de volgende dimensie te begeven en waar energie steeds meer een grotere rol gaat spelen. Jij bent nu niet de energie, maar jij bepaalt de energie !

Een aantal wijze gezegdes van mezelf : Er bestaat geen healer die jou helemaal kan genezen, de grootste healer voor jezelf zit namelijk in jezelf. 
Dus heal eerst jezelf voordat je een ander kan healen. Geef jezelf de liefde en tijd zodat je weet hoe je een ander kan healen. De meesten vergeten hunzelf en gaan stug door om de medemens te helpen. 

Heal de bron en niet steeds de klachten. Dat kost op den duur de meeste tijd en degene komt hierdoor niet verder. Geef inzichten, want de grootste healing komt vanuit inzichten in jezelf krijgen, zodat we op een moment komen dat we kunnen zeggen : ik ben niet ziek, ik maak mezelf ziek.

Liefde is de grootste medicijn of de grootste drug (in positieve zin). Tekort aan liefde maakt ons ongelukkig, verdrietig, eenzaam, leeg, ongemakkelijk, stug, egoistisch, kortom : niet zoals we zouden moeten zijn. Liefde geven is de grootste goed wat je kan geven. Liefde mag je altijd geven en je kan nooit teveel geven. Elke beetje is al de moeite waard. Liefde is de enige medicijn die geen bijwerkingen heeft en liefde geneest elke ziekte. En nog belangrijker : Iedereen heeft deze medicijn tot zijn beschikking, want deze zit bij iedereen in zijn hart, dus open je hart en genees jezelf en iedereen. Liefde maakt ons weer mens en maakt ons gelukkig.